Spumă de beton sau cărămidă?


1
1 point

Atunci când o persoană se gândește să-și construiască propria casă, se confruntă cu o alegere dificilă a materialelor de construcție. Este destul de dificil să faci o alegere, deoarece există o gamă foarte largă pe piață – lemn, cărămizi, beton expandat, silicat de gaz. În acest articol vom analiza cele mai populare două materiale folosite în construcții – betonul expandat și cărămizile.

Aplicații în construcții

În prezent, cărămizile și betonul expandat se numără printre cele mai frecvent utilizate materiale în construcții. Utilizarea blocurilor de beton spongios în țara noastră este relativ recentă, dar cărămizile au devenit un clasic tradițional. Înainte de fiecare om care a decis să construiască ceva, există o alegere dificilă, ce să aleagă – cărămizi sau beton spumă? La urma urmei, doriți să aveți nu numai locuințe confortabile, confortabile, dar, de asemenea, că materialul a fost de înaltă calitate, estetic, ecologic. Pentru a face alegerea mai ușoară, în acest articol vom compara betonul spongios și cărămida.

Cărămidă

Clădirile din cărămidă se numără printre cele mai rezistente și mai fiabile clădiri și, ceea ce este important, nu sunt afectate de diverși factori biologici (cum ar fi mucegaiul sau ciupercile). Clădirea iese respirabilă, deoarece cărămizile sunt cunoscute pentru buna lor permeabilitate la aer.

Avantaje

Avantajele cărămizilor includ factori cum ar fi:

  • fiabilitate, robustețe;
  • izolare fonică excelentă;
  • protecția mediului.

Pereții din cărămidă sunt cunoscuți pentru rezistența lor, stabilitate. Datorită dimensiunilor sale, cărămizile sunt mai potrivite pentru construirea de pereți cu diverse detalii decorative. Același lucru se poate spune și despre pereții cu arhitectură dificilă.

Dezavantaje

Cărămida este unul dintre cele mai grele materiale de construcție și necesită un echipament special pentru a o transporta.

Din păcate, cărămizile au la fel de multe dezavantaje ca și avantaje. Acest material se remarcă prin capacitatea sa de a absorbi umezeala, ceea ce poate duce la apariția umezelii în încăpere. Al doilea dezavantaj este că, din cauza greutății sale, acest material este dificil de transportat. Este posibil să fie necesare utilaje speciale pentru transportul acestuia.

De asemenea, sub greutatea cărămizilor, se poate produce contracția fundației. Al treilea dezavantaj al acestui material este că, datorită dimensiunilor mici ale construcției, va dura mai mult timp pentru a pune pereții decât atunci când se compară cu betonul expandat.

Cel de-al patrulea dezavantaj este că prețul cărămizilor este destul de ridicat, spre deosebire de cel al betonului expandat. Dacă problema financiară este importantă pentru dumneavoastră, trebuie să decideți singur ce este mai bine.

Beton spumă

Este mult mai rentabil să construiești cu beton expandat. Betonul expandat este mult mai mare decât cărămizile, astfel încât timpul necesar pentru a construi pereții va fi mai scurt decât în cazul în care se folosesc cărămizi. Acest lucru, la rândul său, va contribui la reducerea perioadei de construcție a clădirii, deoarece construcția învelitorii clădirii necesită mult timp. Lucrarea de stabilire a betonului din spumă este mult mai ieftină. Toate acestea, combinate cu o livrare mai ieftină, oferă un beneficiu financiar destul de mare.

Dar nu trebuie să uităm că proprietățile materialului de construcție depind foarte mult de modul în care a fost fabricat betonul spumă. La urma urmei, în cazul în care procesul de fabricație a fost încălcat tehnologia, atunci nu vă așteptați să fie mai bine decât cu cărămizi. Adesea, producătorii fără scrupule în fabricarea de amestecat în materialul sunt diferite ieftine, aditivi de calitate scăzută, pentru a obține un profit mare. Prin urmare, este necesar să fim deosebit de atenți atunci când alegem materialul pentru a face clădirea durabilă și fără fisuri în pereți.

Betonul expandat nu este în niciun caz inferior cărămizilor, este mult mai bun din punct de vedere al factorilor de calitate și combină toate avantajele materialelor de construcție obișnuite. Prețul scăzut și caracteristicile excelente ale betonului celular au făcut din acesta unul dintre cele mai populare și promițătoare materiale de construcție. Este posibil ca betonul expandat să nu fie la fel de frumos, dar această problemă poate fi rezolvată prin placarea clădirii cu diverse materiale decorative.

Raportul dintre caracteristici

Ambele materiale sunt excelente pentru construcții.

Betonul expandat este utilizat din ce în ce mai des. O astfel de cutie va face o casă stabilă și fiabilă. Dacă se compară cărămizile și betonul celular, este clar că betonul celular este absolut la fel de bun ca și cărămizile. De asemenea, ce este mai bine – beton spongios sau cărămidă? S-a dovedit că clădirile din beton spongios sunt de câteva ori mai calde decât cele din cărămidă. Dacă construiți o casă din primul material, aceasta nu are nevoie de o izolație suplimentară. Dar, dacă construiți pereți din al doilea material, izolația este o necesitate.

Deoarece cărămizile sunt capabile să acumuleze umiditate în case, este necesar să se mențină o temperatură suficientă în clădire în timpul sezonului rece. Iar pentru a menține o temperatură stabilă, este necesar nu numai să se încălzească în mod constant clădirea, ci și să se facă pereții mai groși în timpul construcției. Prin urmare, aceasta implică cheltuieli financiare mari. Dar acest lucru nu este o problemă atunci când se utilizează bloc de spumă, deoarece veți avea nevoie de mult mai puțin.

Dacă se face o analiză între clădirile realizate din aceste tipuri de materiale:

  • Alegerea între blocul de spumă și cărămidă face ca prima să fie opțiunea preferată. Operațiunile de construcție cu această alegere sunt mult mai rapide, cu economii semnificative de resurse și finanțe. Dacă luăm în considerare dimensiunea betonului expandat, este ușor de identificat o dimensiune care este de 15-20 de ori mai mare decât cea a cărămizilor. Din acest lucru devine clar că este posibil să se economisească adezivul sau mortarul în timpul așezării.
  • Aceste materiale de construcție au aceeași rezistență la umiditate.
  • Dacă luăm în considerare caracterul ecologic al materialelor, betonul expandat este similar cu lemnul natural în ceea ce privește caracteristicile sale. Structura lor poroasă contribuie perfect la o mai bună ventilație a aerului în clădire. Este întotdeauna confortabil în camerele realizate din acest material, indiferent de vreme sau de sezon.
  • Betonul expandat cu aceste caracteristici poate fi finisat în mai multe moduri. Acest lucru face posibilă crearea unei varietăți de proiecte arhitecturale fără teamă.
Unul dintre avantajele cărămizilor este că pot fi folosite pentru decorațiuni decorative.

Datorită gamei imense de culori și a tipurilor de cărămizi disponibile, a devenit posibilă construirea unei case frumoase și mari. Un alt material de construcție are caracteristici care permit diferite finisaje – placarea cu elemente decorative, tencuirea, vopsirea pereților.

O clădire din cărămidă are o greutate mare și acest lucru trebuie luat în considerare înainte de a construi o casă. Inițial, merită să se efectueze un studiu al solului, o analiză precisă a nuanțelor locației geografice a site-ului. Acest material de construcție necesită construirea unei fundații solide și stabile, iar acest lucru implică costuri financiare mult mai mari.

Casele din beton expandat nu necesită fundații prea puternice, deoarece masa lor este relativ mică. Dar, din păcate, materialul nu este la fel de rezistent ca și cărămizile. Acesta este singurul motiv pentru care clădirile cu mai multe etaje sunt construite doar cu materiale mai rezistente. Betonul expandat este o alegere mult mai bună doar dacă se construiește o clădire de mică înălțime. O astfel de clădire va putea rezista zeci de ani.

Cumpărarea de beton spumă, ar trebui să acorde o atenție la reputația vânzătorului, producătorul. La urma urmei, numai un producător dovedit poate achiziționa materialul de o calitate excelentă. Este necesar să se acorde o atenție la astfel de detalii, cum ar fi absența fisurilor pe suprafața blocurilor, umbra omogenă.

Dacă se compară betonul celular și cărămida din punct de vedere al costurilor, după efectuarea cercetărilor și calculelor necesare, este clar că betonul celular este mult mai profitabil.

Instalarea zidăriei de cărămidă

Ar trebui să se țină cont de faptul că opțiunile oferite sunt relativ provizorii, deoarece există o mare varietate de tipuri de acest material pe piața modernă. Tipurile existente (ceramică, silicat) au diferențe în ceea ce privește rezistența la umiditate, conductivitatea termică, prețul (materialul silicat este mult mai ieftin). De asemenea, acest tip de material de construcție poate fi împărțit în cărămidă cu fantă, cărămidă solidă, cărămidă poroasă și multe altele.

Instalarea pereților de zidărie se realizează în acest fel – decideți inițial asupra nivelului, grosimea îmbinării, precum și numărul de straturi de zidărie necesare. Primul strat de cărămizi este așezat “uscat” pentru a verifica grosimea rosturilor și volumele longitudinale probabile ale cărămizilor folosite. Cu ajutorul unui nivel cu fir cu plumb, este esențial să se verifice verticalitatea marginilor laterale și orizontalitatea straturilor de cărămizi așezate. În timpul ridicării, este recomandabil să nu se păteze cărămizile cu stropi de mortar, dacă este posibil.

Unelte necesare pentru construirea cărămizilor de zidărie:

  • ciocan;
  • bandă de măsură;
  • burghiu;
  • se prăbușește;
  • regulă;
  • ciocan;
  • mistrie;
  • nivel cu spirală;
  • mortar;
  • mortar de ciment-nisip.

Asamblarea zidăriei de beton spumă

Blocurile de spumă sunt excelente separatoare de camere.

Procesul de construcție a pereților din beton spongios este mult mai ușor decât cel al cărămizilor. Rezistența și durabilitatea sa îi permit să reziste la umezeală, ciuperci, mucegai și mucegai.  Datorită acestor caracteristici, mulți muncitori preferă să lucreze cu beton celular.

Datorită greutății reduse a betonului celular, nu este necesar să se construiască o fundație deosebit de puternică la ridicarea pereților. Și pe acest lucru puteți economisi niște bani. Înainte de efectuarea lucrărilor, materialul trebuie curățat de murdărie, iar dacă se constată defecte, acestea trebuie corectate. Dacă folosiți pâslă pentru acoperișuri, aceasta va ajuta la realizarea impermeabilizării. Se recomandă ca aceste lucrări să fie efectuate în etapele inițiale pentru a preveni apariția mucegaiului sau a mucegaiului. Lucrările de zidărie încep în colțuri. Rosturile trebuie să fie moderat de groase, iar după primul strat trebuie să determinați nivelul cu ajutorul unei rigle speciale. În cazul în care temperatura de afară este prea mare, este mai bine să umeziți betonul spumă atunci când lucrați.

Deoarece betonul spumă a apărut pe piața internă nu cu mult timp în urmă, este dificil pentru consumator să facă o alegere. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să o respingem, deoarece are o mulțime de avantaje.


Like it? Share with your friends!

1
1 point

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
beton

0 Comments

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format