Construirea unei case din beton aerat cu propriile mâini


0
Economisirea energiei este unul dintre punctele cheie ale construcției moderne de case. Construcția trebuie să fie de așa natură încât să rețină căldura în interior iarna și să nu permită pătrunderea aerului cald în interior vara. Deoarece zidăria nu este deloc potrivită pentru acest parametru, a apărut necesitatea unui material de construcție mai durabil care să rețină căldura. O soluție excelentă este utilizarea betonului celular, o piatră artificială care este durabilă, ușoară și accesibilă. Nu este dificil de a construi o casă din beton celular cu propriile mâini, principalul lucru este de a cunoaște secvența de lucru, punctele principale. Cu o construcție adecvată, o astfel de structură vă va servi timp de zeci de ani, fără a-și pierde caracteristicile.

Avantaje

Betonul aerat este un tip de beton celular care combină calitățile lemnului și ale betonului. În plus, casele realizate din beton celular au o serie de avantaje, printre care:

  1. Reducerea costurilor. Astfel de blocuri costă mai puțin decât alte pietre și sunt ușoare. Acest lucru vă ajută să economisiți bani – chiar și atunci când puneți baza pentru viitoarea dvs. casă sau când tencuiți structura. În cazul caselor din beton celular, se utilizează mai puțin material, ceea ce înseamnă că lucrările de construcție sunt mai ieftine.
  2. Valori ridicate de izolare termică. Un bloc de beton celular este format din 85% aer la bază, ceea ce menține căldura în interior. Datorită utilizării betonului celular, nu este necesar să faceți straturi suplimentare de izolație termică.
  3. Izolare fonică, ignifugă. Betonul aerat nu este rezistent la foc și nu permite trecerea sunetului prin pereți. Prin urmare, acestea sunt din ce în ce mai mult utilizate în zonele metropolitane.
  4. Performanța de mediu. Blocurile nu conțin materiale dăunătoare, sunt ecologice, sunt la fel de ecologice ca și casele din lemn, deși nu putrezesc ca lemnul.
  5. Rezistența la umiditate. Blocurile din beton celular pot respira, datorită prezenței porilor. Acest lucru împiedică acumularea de umiditate, dar în casă predomină aerul proaspăt.
  6. Precizie. Deoarece părțile laterale ale blocurilor sunt aliniate cu precizie, în timpul construcției se realizează un perete perfect plat.

Tehnologia de construcție a caselor

Alegerea locației și a tipului de fundație este unul dintre primii pași în construirea unei case.

Cum pot construi singur o casă din beton celular? Aceasta este o întrebare pe care mulți oameni o pun atunci când doresc să construiască o structură confortabilă cu propriile mâini. Pentru a construi o casă, trebuie urmați mai mulți pași. Înainte de a începe lucrările de construcție, este necesar să se studieze parcela pe care va fi ridicată casa. Pentru a face acest lucru, documentele pentru parcela de teren, care descriu structura, tipul de strat de sol, gradul său de îngheț, precum și dacă există sisteme acvifere pe parcelă, care este adâncimea lor.

Apoi începe etapa de planificare. Pentru a face acest lucru, trebuie să solicitați ajutorul unor organizații specializate care vor crea tipul de casă pe care îl doriți, ținând cont de particularitățile terenului. Profesioniștii vă vor organiza proiectul într-un interval scurt de timp. Astfel, vor determina tipul de fundație adecvat, vor elabora planuri pentru fiecare cameră sau etaj, vor aranja ferestrele și ușile și vor selecta tipul de acoperiș. În plus, experții vor calcula cantitatea de materiale, vor scrie etapele lucrărilor de construcție, costul total al casei finite din beton celular.

Înainte de a începe să construiți o casă cu blocuri de beton celular, amintiți-vă regulile de bază ale pregătirii:

  • Pregătiți o zonă separată în care vor fi depozitate materialele.
  • Asigurarea iluminatului pentru sit.
    Învățați regulile de bază pentru lucrul cu astfel de produse, pentru a evita rănirea sau distrugerea materialului de construcție.
  • Achiziționați componente uscate în cantități suficiente pentru o săptămână de lucru și depozitați-le la fața locului. Păstrați amestecurile într-un loc închis.
  • Pregătiți uneltele și echipamentele.
  • Temperatura optimă pentru ouat este cuprinsă între 5 și 25 de grade Celsius. În cazul în care temperatura este mai ridicată, suprafața betonului celular trebuie umezită. În cazul în care temperatura este mai scăzută, se folosesc mortare adezive speciale.
  • Este necesar să se construiască fundația strict în conformitate cu documentația, fără abateri.

Îndepărtați orice resturi din zonă și dezrădăcinați orice copac înainte de începerea lucrărilor de construcție. Ar trebui să încercați să îndepărtați bine rădăcinile, pentru ca acestea să nu continue să se dezvolte mai târziu, distrugând fundația.

Unul dintre tipurile de fundații utilizate pentru o casă din beton celular.

Turnarea fundației este o parte importantă a construcției unei case, deoarece aceasta susține clădirea. Tipul de fundație este ales în timpul fazei de proiectare. Dar profesioniștii recomandă utilizarea unei plăci de beton armat, pe care greutatea va fi distribuită uniform.

În practică, fundațiile în benzi sau combinate care îndeplinesc cerințele lucrărilor de construcție sunt turnate mai frecvent. Fundația este turnată la o asemenea adâncime încât să nu încalce sistemul de apă. Pentru a turna o fundație de benzi, se face o cofraj, se pun barele de armare și apoi se alege și se toarnă mortarul de beton. Este mai bine să nu faceți mortarul cu propriile mâini, ci să comandați la fabrică, unde tehnologia va fi respectată, va fi observată o proporție clară a componentelor amestecului. Folosind un nivel sau o frânghie întinsă, puteți verifica cât de uniform este turnată fundația.

Înainte de a face pereții, fundația trebuie să fie lăsat să stea în picioare. Cea mai potrivită opțiune este de a turna fundația în timpul verii și de a continua lucrările de construcție în anul următor. Începeți să așezați peretele subsolului, verificând treptat că liniile superioare ale cărămizilor converg. După aceea, este recomandabil să se așeze două straturi de pâslă pentru acoperișuri, care are o funcție de impermeabilizare. În continuare, începeți să așezați primul rând de blocuri de beton celular, pornind de la colțuri.

Următoarele rânduri trebuie așezate cu un adeziv special care se aplică cu o mistrie. Acest lucru va asigura o așezare uniformă, deoarece rosturile vor fi subțiri. Fiecare bloc trebuie nivelat cu o sfoară întinsă pentru a evita neregularitățile zidăriei.

În plus, nu uitați să consolidați locul unde sunt prevăzute ferestrele și ușile. În cele mai multe cazuri, înălțimea ferestrei începe cu al patrulea rând de blocuri AAC, astfel încât al treilea rând trebuie întărit cu armătură. Atunci când ați ajuns la înălțimea la care trebuie să se termine fereastra, se așează lintele speciale. Apoi, rândurile rămase sunt așezate și acoperite cu o armătură, astfel încât construcția să rămână stabilă.

Pentru realizarea plăcilor, se utilizează beton celular sau materiale cu mai multe miezuri. Acestea sunt fiabile, oferă o bază uniformă pentru pardoseli și plafoane și au o bună rezistență la umiditate.

Instalarea acoperișului începe cu așezarea de bușteni groși pe o coardă de armare, conectându-i cu bare de armare. Apoi, cărămizile sunt așezate între grindă și perete, adică în zonele de sprijin. Apoi, scândurile sunt bătute în cuie pe bușteni, astfel încât să nu existe goluri. Grinzile sunt bătute în cuie sub panouri, apoi se așează un strat de hârtie specială pentru construcții.

După aceea, puneți materialul de izolare termică, care este acoperit cu un strat de carton. În cele din urmă, se realizează căpriorii și căpriorii și se acoperă materialul de acoperiș. Piața oferă o gamă largă de materiale pentru acoperișuri de diferite tipuri și culori, în funcție de dorințele cumpărătorului și de tipul de construcție. În afară de un strat de impermeabilizare, un acoperiș trebuie să aibă și un strat de izolație termică și o barieră de vapori. Dacă ați decis să construiți un pod, gândiți-vă la proprietățile de izolare fonică.

Lucrări de finisare

Lucrările de finisare trebuie să sporească rezistența la umiditate a clădirii. Stratul de înveliș nu trebuie să blocheze porii, permițând betonului celular să respire. Pentru a evita blocarea, se creează un spațiu de aer între materialul de fațadă și perete.

În cazul în care o persoană preferă să tencuiască casa, trebuie mai întâi să pregătească pereții, să fixeze plasa și apoi să tencuiască casa. În plus, în lumea de astăzi există o gamă largă de vopsele de protecție disponibile pentru lucrările de finisare.

Concluzie

În fiecare zi construim din ce în ce mai multe case, atât în zonele metropolitane, cât și în orașele mici. Folosind beton celular, economisim bani și ne păstrăm casele calde. Blocurile din beton celular au multe proprietăți: sunt ecologice, rezistente la foc, izolate termic și izolate fonic. Blocurile din beton celular pot fi ușor tăiate cu un ferăstrău, găurite, cablate sau canalizate. Clădirea va rezista mult timp fără să-și piardă calitățile.

Este ușor să construiți o casă din beton celular cu propriile mâini. În primul rând, este necesar să vă familiarizați cu terenul pe care se vor desfășura lucrările de construcție, începând cu turnarea fundației și terminând cu instalarea acoperișului. Aceasta este urmată de lucrările de finisare ca etapă finală.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
beton

0 Comments

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format