Case din blocuri de beton


0

Există multe materiale de construcție care pot fi folosite pentru a construi o casă foarte frumoasă, confortabilă, practică și durabilă. Blocurile de construcție din beton au caracteristici excelente. Acest material este puternic, are o durată de viață lungă, nu se prăbușește în diferite dezastre, cum ar fi cutremurele, nu se teme de foc, apă, îngheț sau căldură. O casă realizată din blocuri de beton poate avea diferite forme, forme și modele. Construcția nu necesită investiții financiare mari. Dacă vă construiți casa din blocuri de beton în mod corespunzător, aceasta va fi o casă caldă, confortabilă și liniștită pentru mulți ani de acum încolo.

Pro și contra de case din blocuri de beton

În cazul în care se lucrează cu blocuri de beton, se evidențiază următoarele avantaje:

Rezistența la foc. Materialul de construcție nu arde atunci când este expus la foc timp de câteva ore, asigurând astfel siguranța clădirilor și a structurilor.
Rezistență seismică. Clădirile consolidate cu bare de armare, nisip și pietriș în goluri nu se prăbușesc sub influența cutremurelor, uraganelor și a altor fenomene naturale.
Rezistență la îngheț. Materialul își păstrează caracteristicile de rezistență și nu se fisurează atunci când este expus la temperaturi sub zero grade.
Izolare fonică. Datorită structurii poroase-celulare a betonului în casă este o izolare fonică decentă, care creează un confort și confort pentru locuitori.
Izolație termică. Materialul are proprietatea de a menține căldura într-o incintă în sezonul rece, ceea ce permite reducerea cheltuielilor cu încălzirea, și de a asigura răcoarea în perioada caldă, ceea ce reduce, de asemenea, cheltuielile cu energia electrică.
Durabilitate. Materialele se caracterizează prin longevitatea lor, care poate dura până la un secol.
Stivuitoare în mod convenabil. Blocurile de beton sunt ușor de amplasat, iar structurile pot fi reproiectate.
Viteza de instalare. Utilizând blocuri de beton prefabricate, este posibil să se construiască pereți imediat după așezarea acestora.
Fiabilitate. Blocuri de beton gata preparate sunt caracterizate de o fiabilitate ridicată, deoarece procesul de fabricare a elementelor este complet standardizat și automatizat.
Varietate de finisaje. La casele din blocuri de beton se pot folosi o varietate de materiale de finisare.
Greutate redusă.
Respectarea mediului. Produsele fabricate din materii prime minerale naturale nu poluează și nu afectează microclimatul spațiilor.
Rezistență la formarea mucegaiului. Materialele nu cedează la putregai și mucegai, precum și să excludă apariția de insecte.
Universalitate. Blocul de beton este potrivit pentru construcția de diverse clădiri. Poate fi vorba de clădiri joase sau de case cu multe etaje.

Durabilitatea și versatilitatea sunt avantaje ale blocurilor de beton.

Pe lângă avantaje, sunt evidențiate și următoarele dezavantaje ale caselor din blocuri de beton:

  • Infiltrarea apei. Atunci când clădirile sunt construite în zone cu un nivel ridicat al apelor subterane, există riscul de infiltrare a apei, ceea ce duce la inundații. Pentru a evita acest lucru, în timpul construcției clădirilor se așează un strat de impermeabilizare realizat din materiale speciale sau vopsele.
  • Aspect. Blocurile realizate din ciment, nisip, piatră spartă au un aspect gri, care necesită o finisare suplimentară. Este dificil să le prezentați în designul exteriorului, deci ar trebui să țineți cont de acest fapt și să vă familiarizați cu posibilele modalități de finisare a suprafețelor din beton.
  • Costul materialelor. Prețul materialelor de construcție poate crește din cauza perioadei lungi de construcție, care poate fi întârziată din cauza condițiilor meteorologice.

Clasificarea și dimensiunile de blocuri prefabricate

Blocurile prefabricate din beton sunt clasificate în funcție de anumite criterii:

  • Prima trăsătură distinctivă a betonului este împărțirea sa în clase pe baza rezistenței la compresiune a produsului.
  • Valorile notelor variază de la cincizeci la trei sute.

Cea de-a doua caracteristică a betonului este clasificarea sa în clase în funcție de capacitatea sa de a rezista la temperaturi negative. Componentele din beton trebuie să își păstreze proprietățile de rezistență chiar și sub influența factorilor de mediu negativi. Gradele de rezistență la îngheț (F) variază între 15-200.

Cele mai comune dimensiuni ale blocurilor prefabricate sunt

  • lungime – 390 de milimetri;
  • Înălțime – 190 de milimetri;
  • Lățime – 190 de milimetri (în unele cazuri poate ajunge până la 240 și 290 de milimetri).

Construirea unei case de blocuri

Atunci când montați o casă de bloc, ar trebui să urmați tehnologia și să urmați o secvență clară de pași. Lucrările de construcție încep cu o evaluare a terenului și a nivelului apelor subterane. Pe baza parametrilor identificați, se selectează tipul de fundație, care poate fi de tip bandă, monolit sau cu piloți. După ridicarea fundației, este necesar să se verifice planeitatea acesteia și să se pună un strat de protecție împotriva umezelii, care poate fi ca o pâslă de acoperiș.

Blocurile de zidărie trebuie începute de la colț și, dacă este necesar, restul elementelor de beton trebuie corectate cu mortar de ciment. În procesul de stabilire este important să se verifice în mod constant uniformitatea elementelor, folosind un nivel cu bulă de aer. Instalarea de blocuri se realizează pe un adeziv special, care este mai bun decât mortarul de ciment obișnuit. Lipiciul se aplică pe suprafața rândului de jos și pe părțile laterale, apoi blocul se fixează în poziție și se îndepărtează excesul de lipici.

Pentru ca structura să fie mai durabilă, pereții ar trebui să fie consolidați. Instalarea stratului de armare începe după ce primul rând este lipit. Pentru a face acest lucru, faceți fante de 0,3-0,4 centimetri și plasați în ele tije metalice. În funcție de grosimea peretelui, pot exista unul sau două rânduri. Șanțurile din suprafața betonului sunt curățate de praf și în ele se introduc armături de zece milimetri. Odată ce barele sunt așezate, acestea sunt umplute cu adeziv.

De asemenea, este important să se efectueze o consolidare a deschiderilor de uși și ferestre, pentru a conferi rezistență structurii. Colțurile metalice cu dimensiuni de 5×5 centimetri sau 10×10 centimetri sunt utilizate pentru consolidarea deschiderilor. Colțurile sunt, de asemenea, plasate în fantele pregătite și umplute cu adeziv.

În continuare, se ridică pereții de blocuri și pereții despărțitori. Pentru a consolida structura, se folosesc benzi de armare și se instalează un cofraj care este, de asemenea, armat și umplut cu mortar. Pentru mortar puteți cumpăra beton gata preparat sau îl puteți face singur. Pentru prepararea sa sunt necesare ciment, nisip, apă, pietriș și o betonieră. Rezistența construcției va depinde de calitatea mortarului care este pregătit. Pentru construcția acoperișului, se folosește, de asemenea, o centură de armare, care va servi ca bază pentru chingi.

Concluzie

O casă din blocuri este o structură durabilă și fiabilă care nu necesită mult efort, timp sau bani pentru a fi construită. Pentru a construi o structură de calitate, trebuie să se pregătească un proiect detaliat și să se urmeze etapele de bază ale construcției.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
beton

0 Comments

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format