Finisarea unei case din beton celular în interior


0
Finisarea interioară a pereților din beton celular reprezintă o provocare estetică și de design și contribuie la un climat ambiant confortabil. Prin urmare, alegerea materialului se bazează pe proprietățile sale de performanță și pe cerințele de permeabilitate la vapori. Pe de o parte, circulația ridicată a aerului este importantă pentru finisarea pereților, iar pe de altă parte, pereții interiori din beton celular ar trebui să fie cât mai bine izolați cu abur. La urma urmei, bariera de vapori crește longevitatea materialelor de finisare. Prin urmare, este important să se acorde prioritate alegerii substraturilor decorative înainte de lucrările de construcție.

Amenajarea încăperii cu materiale permeabile la vapori

Constructorii experimentați favorizează adesea materialele permeabile la vapori pentru decorarea interioară a caselor. Poate fi dificil să găsiți materialul potrivit dintr-o gamă largă de materiale de construcție. Cel mai des se folosește tencuiala, care constă din tencuială de construcție, nisip și var ars. Acest material de construcție este ușor de utilizat și nu necesită nici măcar tratarea pereților camerei înainte de aplicarea sa. Tencuiala este permeabilă la vapori datorită proprietăților sale de ventilație naturală.

În cazul în care nu există permeabilitate la vapori

Dacă nu există permeabilitate la vapori, nu există posibilitatea transferului de aer dinspre pereți spre interior. Acest lucru provoacă formarea de fisuri și îmbinări pe suprafața pereților, aerul nu mai circulă și clădirile se simt umede, iar în colțuri apare mucegaiul.

Finisarea casei dvs. cu materiale rezistente la vapori

Pregătirea barierei de vapori a pereților.

Pentru pereții rezistenți la vapori, tapetul de vinil, folia de polietilenă este o alegere excelentă, care va reduce perfect porozitatea suprafeței. Cu toate acestea, atunci când se alege acest tip de finisaj, există riscul apariției condensului, care poate fi dăunător pentru structura clădirii. Atunci când lucrați cu materiale cu barieră de vapori, tratați în prealabil pereții înainte de lipire. Mai multe straturi de grund și tencuială de nisip-ciment sunt potrivite. Aceasta poate ajuta la reducerea semnificativă a permeabilității peretelui, dar această metodă nu durează mult timp și va trebui să tencuiți din nou pereții după un timp. După ce lucrările pregătitoare au fost finalizate, începe faza de decorare.

Menținerea caracteristicilor betonului celular

Pentru a evita problemele legate de circulația aerului, alegerea materialului pentru lucrul cu pereții din beton celular trebuie abordată cu atenție. Odată ales materialul de construcție, ingredientele pentru mortar trebuie să fie combinate corect și trebuie respectate procesele.

Cerințe pentru materialele de construcție

Atunci când se selectează materialele de construcție, trebuie reținut faptul că durata de viață a șlefuirii interioare este influențată de calitatea produsului ales. Prin urmare, atunci când faceți o achiziție, nu trebuie să vă zgârciți la alegerea materialelor de construcție, acest lucru va păstra durata de viață a suprafeței camerei timp de mulți ani. Cel mai bun loc pentru a cumpăra produsul este la marile magazine de vânzare cu amănuntul, unde puteți cere un certificat de produs. Atunci când alegeți materiale de construcție, trebuie să acordați atenție ambalajului acestora, care trebuie să fie în stare bună. Toate materialele utilizate trebuie să fie ecologice și să nu conțină aditivi care ar putea fi dăunători pentru sănătatea umană.

De ce să vă alegeți cu grijă materialele de finisare?

Atunci când se alege betonul celular, trebuie să se țină cont de capacitatea sa ridicată de a absorbi vaporii de apă din aer. Acest lucru se face prin aplicarea unui strat de tencuială și acoperirea suprafețelor interioare cu tapet înainte de a fi așezate. Acest lucru asigură o distribuție uniformă a permeabilității la vapori și a permeabilității la vapori de apă a materialului, ceea ce ajută la crearea unui microclimat optim în casă. Materialul de finisare trebuie să fie nu numai durabil și de înaltă calitate, dar și frumos în aspect, deoarece renovările sunt adesea făcute pentru mai mult de un an.

Tipuri de finisaje pentru pereți din beton celular

Decorarea interioară a unei case din beton celular se face cu aceste materiale:

  • panouri din plastic;
  • tencuială;
  • tapet;
  • gips-carton;
  • plăci ceramice;
  • panouri din lemn;
  • vopsea.
Când suprafața este liberă de resturi, acoperiți pereții cu grund.

Atunci când începeți să tencuiți, trebuie să pregătiți suprafața pe care se va lucra. Pe pereți trebuie aplicate mai multe straturi de grund pentru a preveni apariția mucegaiului și a mucegaiului. Trebuie să aveți grijă ca mortarul să fie aplicat uniform pentru a vă asigura că următorii pași sunt curați și ordonați. Apoi, dacă se dorește, se folosește tapet sau gips-carton. Acesta este atașat la profilele speciale cu un ciocan și șuruburi. Pentru a fixa profilul în mod uniform se folosește o nivelă cu bulă de aer. Avantajul plăcilor de gips-carton este izolarea termică și acustică. Un avantaj important al plăcilor de gips-carton este faptul că nu este nevoie de tratarea prealabilă a pereților, care nu necesită tencuială și chituire. Cu toate acestea, suprafața va fi perfect netedă și uniformă, ceea ce înseamnă că puteți trece imediat la decorarea ulterioară. Singurul dezavantaj al lucrului cu plăci de gips-carton ar fi pierderea spațiului interior al casei, din cauza profilelor de fixare și a grosimii materialului folosit.

O altă modalitate de a decora pereții interiori este cu panouri din plastic și lemn. Aceasta este o metodă foarte simplă pe care o poate folosi chiar și un constructor începător, nu necesită alinierea prealabilă a pereților și este ușor și rapid de instalat. Cel mai important, rezultatul final are un aspect atractiv.

Tapetul este o opțiune populară pentru decorarea pereților.

O opțiune populară pentru decorarea suprafețelor verticale este tapetul. Puteți, de asemenea, să vă tapetați singur pentru a economisi bani, dar înainte de a începe, trebuie să vă asigurați că baza este plată și curată. Pentru a face acest lucru, pereții sunt tencuiți și apoi grunduiți. Tapetul este lipit cu un adeziv special care este rezistent la umiditate, mucegai și mucegai. Odată aleasă baza adezivă, diluați adezivul în mod corect, conform instrucțiunilor, și lăsați-l să stea timp de aproximativ o jumătate de oră. Pentru o mai bună aderență a tapetului la perete, acesta este amorsat cu o soluție de clei, pre-diluată cu puțină apă. Aplicați adezivul pe tapet cu o rolă sau o perie largă de pe spatele țesăturii, lăsați-l să se odihnească puțin mai mult și apoi lipiți tapetul pe perete. Pentru a face acest lucru, neteziți treptat tapetul cu o cârpă sau cu mâinile în timp ce îl lipiți. După ce pereții sunt lipiți, aveți grijă de uscarea lor. Evitați curenții de aer, care pot cauza uscarea neuniformă a tapetului și, prin urmare, îl pot face să se desprindă, să se rupă sau să se dezlipească.

Cu mulți ani în urmă, era la modă să se vopsească panourile în culori diferite. În general, se utilizează vopsea pe bază de apă, care este ieftină și ușor de aplicat. Înainte de vopsire, pereții sunt pregătiți cu o pânză de șlefuit sau de șmirghel. Suprafața este netezită până când este perfect plană. Apoi, suprafața este amorsată și se aplică primul strat de vopsea de emulsie pe bază de apă și se amestecă cu culoarea dorită. Amestecul trebuie amestecat bine până la omogenitate. Începeți să pictați în colțul îndepărtat al camerei. Pentru a obține o culoare saturată, se aplică mai multe straturi, alternând pe orizontală și pe verticală, astfel încât suprafața să fie frumoasă și ordonată.

De asemenea, se folosesc adesea plăci ceramice, care sunt rezistente la vapori și care au fost folosite pentru a decora pereții din băi, bucătării și coridoare. Atunci când se lucrează cu gresie, se folosește un nivel cu bulă de aer, se nivelează suprafața și se aplică un strat de grund înainte de aplicarea plăcilor.

Pași pentru a pregăti pereții pentru decorare

Este mai bine să se tencuiască betonul celular cu mortar de gips.

Începeți pregătirea pereților cu finisajul interior și apoi cu cel exterior. Pe suprafața de lucru, se răzuiește adezivul de la tapetul anterior, se răzuiesc gropile formate, iar eventualele gropi sunt umplute cu mortar, creându-se astfel un perete uniform. Apoi, se aplică un strat de grund pe întregul perete, a cărui utilizare este permisă în zonele rezidențiale. În etapa următoare, șapele cu profil lung sunt fixate pe verticală. Încă o dată, folosiți o nivelă cu bulă de aer pentru a verifica planeitatea, verticalitatea și planeitatea balizelor din setul paralel. După aceea, se aplică un strat de până la un centimetru grosime. Grosimea nu trebuie să fie prea mare, dar trebuie să ascundă neregulile de suprafață. Următorul strat este tencuiala, iar în timp ce se usucă, se folosește o mistrie pentru a o nivela. Când lucrarea este terminată, spatulele pot fi îndepărtate, iar zonele rămase pot fi umplute cu mortar.

Ce amestecuri ar trebui să folosesc pentru blocurile de beton celular?

Un mortar bun folosit pentru tratarea betonului celular este un pas important în decorarea casei. Următorii parametri merită luați în considerare atunci când alegeți unul:

  • Capacitatea amestecului de a adera ferm la suprafața care urmează să fie vopsită.
  • Se amestecă 15 kg de tencuială cu 4 litri de apă pentru a obține o consistență bună.
  • Este mai bine să folosiți amestecul preparat imediat înainte de aplicare.
  • Selectați amestecul și folosiți-l în funcție de destinația sa, de exemplu, dacă mortarul este destinat utilizării în interior, nu-l utilizați la exterior.
  • Înainte de a începe lucrul, calculați cantitatea de material care urmează să fie folosită; cel mai bine este să se folosească 15 kg de amestec pentru 4 pătrate de tapet.

Decorarea casei tale este o etapă la fel de importantă în construcție, așa că trebuie să fii serios în alegerea materialelor pe care le folosești.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
beton

0 Comments

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format